mert a világ fejlődik

Digitális Pénzvilág

Digitális Pénzvilág

Az MMM újra gyűjti áldozatait

2017. január 17. - Digitális Pénzvilág

Egy romlott nigériai Ponzi rendszer visszatér a bitcoinnal

A nigériai MMM bejelentette, hogy újra megnyitják a ügyfelek fiókjait január 14-én, amivel egyidőben bemutatásra kerül a fizetés bitcoinnal történő formája is. Decemberben az „MMM Ponzi Scheme” résztvevői arról kaptak információkat, hogy minden megerősített feliratkozó fiókja szüneteltetve lesz egy hónapon át. Arról számoltak be, hogy ez segít majd megelőzni az ünnepi időszakban felmerülő problémákat.

Még tavaly a nemzetközi MMM azt jelentette be, hogy bezárják a „Bitcoin Köztársaságot” (azt az oldalt, ami az adományok 100%-os visszatérítését ígérte). Ugyanakkor egy blogban úgy írták, a „Bitcoin Köztársaság” csupán egy elbukott kísérlet volt. Egy nigériai hírportál, a „The Sun” arról értesült, hogy az MMM támogatói figyelmeztetéseket adtak ki azon felhasználóknak, akiknek a fiókja szünetelni fog.

Egy forgalomnövelést és részvételre buzdítást célzó kérésben egy üzenet arra kérte a feliratkozókat, hogy hajtsanak végre online és offline feladatokat annak érdekében, hogy működtetni/fejleszteni tudják a rendszert. Az üzenetben ez áll: „Az MMM tagság nem csak lehetőségeket ad, hanem felelősséggel jár az MMM közösség fejlődése és állapota iránt.” Az MMM Nigéria fiókszüneteltetésről szóló nyilatkozata körülbelül 3 millió nigériait érintett, akik befektettek a rendszerbe.

MMM résztvevők a Bitcoinnal való fizetés lehetőségéért

Még mielőtt a Nigérai MMM lefagyasztotta volna a tagok számláját, a befektetők még tudtak bitcoint küldeni a rendszernek, támogatás gyanánt. Azonban a visszafizetés már nairában történt, Nigéria valutájában. Most, habár a nigériai MMM bejelentette az újranyitást, a számlatulajdonosok már bitcoinnal történő visszatérítésben részesülhetnek.

Az MMM jelentésében ez áll: „A bitcoin éles áringadozásainak következtében, a rendszerben bemutatják a MARVO-BTC-t.”

Hozzáteszik, hogy az egyéni befektetőknek most van esélyük havi 30%-os növekedésre is, nem naira árfolyamban. „Egy hónapban nem csak 30% lesz hozzáadva a kezdeti tőkéhez, hanem további növekedés is várható, a bitcoin árának növekedésével.” – áll a közleményben.
Habár a bitcoin ára csökkenhet, a befektetők arról vannak tájékoztatva, hogy bármikor átválthatnak nairába.

Ponzi rendszer

Bár sokan állították, hogy a globális MMM egy Ponzi rendszer, ami az emberek pénzét veszélyezteti, Sergey Mavrodi, az MMM feje, egy nyílt levelet írt a nigériai hatóságoknak, melyben megkérte őket, hogy nevezzék meg eme támadások alapját.

„Mi ebben az átverés, ha az összes tag figyelmeztetve volt előre a lehetséges és kétséges kockázatokról egyaránt?” – mondta.

Dacára hogy pénzügyi segítséget nyújt sok olyan nigériainak akik mindennapi pénzügyi problémákkal küszködnek, a tény tény marad, hogy sok olyan ember van a háttérben akik a feliratkozókból profitálnak hiszen olyan rendszerben bíznak ami könnyedén kifújhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalispenzvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8312132733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása