mert a világ fejlődik

Digitális Pénzvilág

Digitális Pénzvilág

Kína szigorítja az arany importját, növekszik a Bitcoin kereslet

2016. december 19. - Digitális Pénzvilág

Múlt héten több helyen is cikkezték hogy az indiai kormány az arany importját betiltani tervezi aranybefektetők magas szintű megadóztatása mellett. December elsején, Kína bejelentette, hogy betiltja az arany importját a tőke országból való kiáramlásának megelőzése végett.

Az elmúlt hónapokban, a kínai központi bank és kormány súlyos szabályozásokat vezetettek be a tőkeáramlások felett, miközben lecsaptak a külföldi befektetésekre és pénzátutalásokra.

Az arany behozatalának megszorítása a legújabb stratégia, aminek a célja hogy megakadályozzák a jüan leértékelését. A kormány úgy akarja ezt elérni, hogy a bankok és főbb pénzintézetek aranybehozatali engedélyeit és kéréseit elutasítja.

Az aranyimport szigorítása

A kínai központi bank eddig szigorú aranyexport politikát folytatott. A kínai befektetők és kereskedők azonban képtelenek voltak pénzzé tenni az értékes nemesfémet ezáltal jelentősen leértékelve az aranyat a kínai piacon.

A következő hetekben Kína az aranyimport szigorú szabályozását tervezi annak érdekében, hogy a jüan elhagyja az országot. A jüan ez évi 5,8%-kos esésével a dollárral szemben, a kínai központi bank és hatóságok már-már kétségbeesett küzdelmet folytatnak a jüan értékének visszaállításáért.

2014-ben a People’s Bank of China felhatalmazta a sanghaji aranytőzsdét hogy létrehozzon egy nemzetközi tanácsot amely megnyitja a külföldi befektetők előtt a helyi kínai aranypiacot. Egy évvel később ugyanez az intézmény napi arany aukciókat indított mely lehetővé tette a befektetők számára hogy könnyen vásároljanak aranyat nagyobb mennyiségekben.

Az arany szigorításának hatása a Bitcoinra

A legtöbb régióban az arany a legbiztosabb vagyonelem befektetők, kereskedők és vállalatok részére egyaránt. Kifejezetten olyan országokban mint Kína, melyek súlyos szabályozásokat rónak a külföldi befektetésekre, az arany egy relatíve biztonságos eszköz mely alacsony ingadozási és magas globális váltási rátával rendelkezik.

Bár a jelenlegi aranyimport szigorítások potenciálisan aranykeresleti robbanáshoz vezethetnének, a jelenlegi aranyexport szabályozások visszatartják a befektetőket és kereskedőket az arany pénzzé tételétől (más, külföldi biztosvalutákra). Így, nagyon valószínű hogy az újonnan javasolt aranypiacot érintő szabályozások meg fogják győzni a befektetőket, vállalatokat és kereskedőket, hogy más biztos eszközök után nézzenek, amelyeknek magas likviditással és elfogadható nemzetközi átváltási rátával rendelkeznek.

Kínának elsősorban a Bitcoin bányászok nagy népessége miatt van egy nagy szabadforgalmú Bitcoin piaca. Mivel a Bitcoin kereskedelem két fél között zajlik bármilyen moderátor vagy kívülálló intézmény bevonása nélkül, ez felmenti a pénztovábbítási szabályozások alól. Ezért, a Bitcoin, a legtöbb Kínában levő vállalat és befektető számára egy nagyon jó befektetés- és vagyonvédelmi módszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalispenzvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5012057305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása